ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ”ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Την Τρίτη 2/4 η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησε περιοδεία στο ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Στην περιοδεία έδωσαν το παρον ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Νίκος Τσουπέης καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Έγινε συζήτηση με αρκετούς εκπαιδευτικούς οι οποίο εξέφρασαν τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, δυσκολίες που προκύπτουν από ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε η εκτιμηση του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της ειδικής αγωγής, τα οποία συνεχίζουν και ταλαιπωρούν τόσο τα παιδιά και τις οικογένειές τους όσο και τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό που υπηρετούν σε αυτή.


Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί λόγω της παλαιότητος του σχολείου, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι στάζουν νερά από το ταβάνι, το ίδιο το κτίριο δεν έχει σχεδιαστεί και δεν διαθέτει τα απαραίτητα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών ενός ειδικού σχολείου, δημιουργώντας δυσκολίες στην καθημερινότητα των παιδιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν ελλείψεις και σε υπολογιστές , εργαστήρια χημείας κ.α. Ταυτόχρονα το σχολείο διαθέτει ένα χώρο γυμναστηρίου - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του οποίου χρήση κάνουν αποκλειστικά οι μαθητές του ΕΠΑΛ,  με συνέπεια οι μαθητές του Επαγγελματικού Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης να μην έχουν τη δυνατότητα γυμναστικής με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και η συμπόρευση μαζί του μπορεί να δώσει ώθηση στην ικανοποιηση των ανάγκων των εργαζόμενων, συνολικά όλου του λαού.

Είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη πάλη ώστε να διεκδικήσουμε:

•    Να χρηματοδοτηθεί άμεσα και πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό η κατασκευή σύγχρονου σχολικού κτιρίου στην Κατερίνη, που να πληροί όλες τις προδιαγραφές, εξοπλισμένο με όλο τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που θα υπηρετεί το επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο.
•    Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ειδικές δομές, για όλους τους μαθητές, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.
•    Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους.
•    Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
•    Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής, τα Ειδικά Σχολεία, τα Τμήματα Ένταξης, η παράλληλη στήριξη πλήρως στελεχωμένες. Ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, με δημόσιο σύστημα μεταφοράς.