ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Η 4Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ



Γιώργος Νταντάμης: «Σκληρή η πραγματικότητα για τα αδέσποτα. Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείγμα του πολιτισμού μας»

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια. Μια σκληρή πραγματικότητα. Η έλλειψη φιλοζωικής κουλτούρας έχει οδηγήσει στην τρομακτική αύξηση των αδέσποτων ζώων που είναι εκτεθειμένα στην επικινδυνότητα του «δρόμου».
«Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, θα ήθελα να καταθέσω την άποψη ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε προς τα ζώα είναι δείγμα του πολιτισμού μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας είναι και το αποτέλεσμα της σκέψης και συμπεριφοράς ενεργοποιημένων πολιτών. Το ζώο δεν είναι ένα παιχνίδι που όταν βαρεθούμε το πετάμε στα σκουπίδια. Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι, κυρίως, ζήτημα νοοτροπίας παράλληλα με την εφαρμογή ορθών πρακτικών του Δήμου σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους επιστημονικούς φορείς και τους δημότες», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.



Προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» για τη διαχείριση αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων
Οργανώνουμε την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με σύγχρονες μεθόδους και με τη συνεργασία των φιλοζωικών οργανώσεων και των επιστημονικών φορέων.
Μερικές από τις βασικές μας προτάσεις είναι:
α) δημιουργία Μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων,
β) παροχή ανταποδοτικών κινήτρων σε Δημότες που τηρούν ορθές πρακτικές,
γ) δημιουργία περισσότερων προστατευμένων χώρων για τον δημότη και το δεσποζόμενο ζώο του σε περιοχές του Δήμου,
δ) προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων,
ε) ειδική κατηγορία στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δημοτών για κάθε ζήτημα σχετικά με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.