ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ


Δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, βρέθηκε, το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης συνοδεία των υποψήφιων συμβούλων του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Χρήστο Λιανό, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Μαρία Τερζίδου και Γιώργο Τσαχουρίδη.
Ο κ. Νταντάμης ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Γραφείο του Διοικητή κ. Ανέστη Μυστρίδη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το  Διοικητικό Προσωπικό, Τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου.
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - ΜΕΘ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταντάμης επισκέφθηκε τη δυναμική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Διευθύντρια κα Μαρία Μαλλιάρα από την οποία ενημερώθηκε για τη σημαντικότητα των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρονται εκεί. Επίσης, επισκέφθηκε τη νεοσύστατη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό της.
«Βρεθήκαμε σήμερα δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δίνουν καθημερινά μάχες για την υγειονομική περίθαλψη στον Δήμο Κατερίνης. Τους συγχαίρω όλους για το λειτούργημα που επιτελούν. Είμαστε δίπλα, αρωγοί και υποστηρικτές στο έργο τους για καλύτερη υγεία και καλύτερες συνθήκες στον τομέα της υγείας. Είναι Δέσμευση», σημείωσε ο κ. Νταντάμης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ/ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
·        Ιδρύουμε Δημοτικό Ιατρείο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους δημότες με προτεραιότητα σε άπορους, ανασφάλιστους πολίτες και μέλη των ΚΑΠΗ. Αξιοποιούμε τους χώρους του παλιού νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

·        Ιδρύουμε Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Προτείνονται οι χώροι του παλιού νοσοκομείου.

·        Ενισχύουμε, για την προστασία της νεολαίας μας, το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν.Πιερίας, «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αποτροπή του εθισμού στο διαδίκτυο.

·        Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους δημοτών με ειδικά προβλήματα υγείας.

·        Επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε επιχειρήσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα μετακίνησης.

·        Ιδρύουμε Δημοτική Τράπεζα Αίματος.