ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης

Θ. Λιακόπουλος: «Ένας  από τους πιο καταρτισμένους επιστημονικούς συλλόγους που θα τον αξιοποιήσουμε»

Με την πρόεδρο κα. Ασημίνα Στρίμπα και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος. Συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα», ο κ. Λιακόπουλος συζήτησε με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για τους τρόπους συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν με την  Αυτοδιοίκηση  και τον Δικηγορικό Σύλλογο που  θα λειτουργεί συμβουλευτικά και ενισχυτικά στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ανοιχτός διάλογος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο
«Θα είμαστε σε ανοιχτό διάλογο για όλα τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των δικηγόρων», ανέφερε ο κ. Λιακόπουλος και πρόσθεσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να αναδειχθεί ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και εκτελεί ένα λειτούργημα. «Μέσα από αυτή την προσέγγιση σας θέλουμε δίπλα μας  στην διοίκηση του Δήμου, γιατί ο ρόλος του δικηγόρου στην διοίκηση του δήμου έχει ιδιαίτερη  σημασία για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας και την προφύλαξη των ανθρώπων που διοικούν για να μην κάνουν λάθος. Επίσης όσον αφορά στις υποθέσεις του δήμου θα έχουμε  απευθείας επικοινωνία έτσι ώστε ο Δήμος να λειτουργεί με Δικαιοσύνη απέναντι σε όλους», υπογράμμισε ο  υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης. Όπως είπε ο κ. Λιακόπουλος η συνάντηση έγινε προκειμένου να ανταλλάξουν προτάσεις τόσο για θέματα που αφορούν τους συναδέλφους του,  αλλά  και κατ΄ επέκταση την ορθότερη λειτουργία του Δήμου. Άλλωστε όπως ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικηγόρους της Κατερίνης και στις ικανότητες τους. Το έχουν αποδείξει άλλωστε και έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε υποθέσεις που έχουν χειριστεί.

Κοινές δράσεις και συμβουλευτική υποστήριξη
Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε κοινές δράσεις  όπως για παράδειγμα το Κτηματολόγιο, όπου οι ενημερώσεις των δημοτών γίνονται χωρίς την παρουσία δικηγόρου, στη συμμετοχή δικηγόρων σε νομικά πρόσωπα του δήμου, αλλά και στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο. Ενημέρωσε την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για μερικές από τις προτάσεις του Συνδυασμού, όπως η  αξιοποίηση  της δημοτικής έκτασης με διεθνή διαγωνισμό με πεντάστερες μονάδες που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Για την διαδικασία αυτή θα απευθυνθεί όπως είπε, στους συναδέλφους του δικηγόρους της Κατερίνης να αναλάβουν τη συρραφή του νομικού πλαισίου του διεθνή διαγωνισμού, όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις. «Δεν είμαι της λογικής να έχουμε τόσους αξιόλογους δικηγόρους και αντί να τους αξιοποιούμε , να απευθυνόμαστε σε ένα γραφείο των Αθηνών. Είμαστε ένας  από τους πιο καταρτισμένους επιστημονικούς συλλόγους και πρέπει η αυτοδιοίκηση να τους αξιοποιεί» σημείωσε.
Προτάσεις του Συνδυασμού
Αναφέρθηκε ακόμη  στην προσέλκυση των τουριστών από τα παράλια στην ενδοχώρα  ώστε να γνωρίσουν και άλλες περιοχές της Πιερίας, ένα δήμο φιλικό προς τα ΑμεΑ που θα αποτελεί και τουριστικό προορισμό, στη δημιουργία μονάδας βιοαερίου αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν όπως τα μεταφέρουν   οι δημότες, το κυκλοφοριακό και τα αδέσποτα για τα οποία μάλιστα έχουν γίνει παράπονα και στον δικηγορικό σύλλογο. Ο κ. Λιακόπουλος  ενημέρωσε επίσης για την πρόταση του Συνδυασμού με την κατασκευή υπόγειου παρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας, και την επαναφορά του Συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη καθώς η τελευταία έγινε το 2010 επί θητείας του ως αντιδημάρχου.
Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
Από την πλευρά της  η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κα Στρίμπα, τόνισε ότι οι  δικηγόροι έχουν την διάθεση να είναι πάντα κοντά στο δήμο ωστόσο τον τελευταίο χρόνο που η ίδια είναι πρόεδρος δεν έχει γίνει καμία πρόταση συνεργασίας από τον Δήμο Κατερίνης προς τον Δικηγορικό Σύλλογο.
«Θα θέλαμε ο δήμος Κατερίνης να χρησιμοποιεί, να παίρνει συμβουλές και να έχει ως νομικούς παραστάτες  δικηγόρους της Κατερίνης. Να μην φεύγουν υποθέσεις σε άλλα δικηγορικά γραφεία εκτός Κατερίνης, διότι θεωρώ ότι οι δικηγόροι  της Κατερίνης στην πλειοψηφία τους μπορούν να διαχειριστούν τις υποθέσεις του Δήμου με τον καλύτερο τρόπο και το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε η Πρόεδρος.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι  για αρκετά από τα προβλήματα του κλάδου ο δήμος θα μπορέσει να βοηθήσει, και εξέφρασε την βεβαιότητα  θα υπάρχει  σίγουρα συνεργασία  με φορείς του Δήμου να παράσχουν  συμβουλές.

Αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κτίριο για τα οποία όπως τόνισε ο κ. Λιακόπουλος και στο παρελθόν και τώρα είναι δίπλα τους,  και εξέφρασε την ικανοποίηση της για πρόταση συνεργασίας  που έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο με την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης στις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.