ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

''Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Καταφύγιο της Κορομηλιάς''






Την Κυριακή 07 Απριλίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο Καταφύγιο της Κορομηλιάς. Εκεί σε συνδιοργάνωση με το καταφύγιο της Κορομηλιάς, τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ» και τον Ε.Ο.Σ. Βροντούς πραγματοποίησε μια παρουσίαση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο Βουνό».
Οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά (διευθύντρια προγράμματος του ERC), κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη και ο διασώστης κ. Κατσίκας Νίκος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.
Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, ρινορραγιών, τραυμάτων, διαστρεμμάτων, επιδέσεων και ακινητοποιήσεων, δηγμάτων από έντομα και φίδια, αλλά και των τρόπων αντιμετώπισης της θερμοπληξίας και της υποθερμίας.
Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι – παρευρισκόμενες παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).
Συνοψίζοντας, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες, την εφαρμογή τους στο βουνό, αλλά και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί τα μέλη του καταφύγιου της Κορομηλιάς για την άψογη φιλοξενία.


Διασωστική Ομάδα Πιερίας
Νοσοκομείου 2 Κατερίνης τ.κ. 60131
2351103342 & 6972216726