ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Kροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις κροκέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
πιπέρι
ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας
600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
4 πατάτες βρασμένες μέτριες
6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την σκορδαλιά
1 κιλο πατάτες
4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
1 ποτήρι λαδί
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Από 3 λεμόνια τον χυμό τους
¾ ποτηριού νερό
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες
Από βραδύς ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες ,τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον ξεφτάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια ,το μαϊντανό ,το κρεμμύδι ,αλατοπίπερο, λάδι ,όλα αυτά τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα μίγμα ,τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.
Για την σκορδαλιά
Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβουμε σε κύβους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.