ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν για την Κατερίνη Όλη η πόλη μια μεγάλη αθλητική γιορτή



Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το πρωί της περασμένης Κυριακής ο αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας.
400 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τα Πιέρια, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με τον κόσμο να τους καταχειροκροτά, τόσο κατά μήκος της, όσο και στον τερματισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Πριν την εκκίνηση του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση εθελοντές για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Όπως είναι γνωστό ο αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων αφιερώνεται στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.
Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στον αγώνα που συμβολικά έχει αφετηρία, μια περιοχή, όπου έγινε η τελευταία μάχη κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, ενώ όπως τόνισε: «Είναι ένα αθλητικό γεγονός που προστίθεται στην αλυσίδα των διοργανώσεων του Δήμου στον αθλητικό - πολιτιστικό τομέα και φιλοδοξία μας είναι να καταστεί θεσμός».
Παράλληλα τόνισε την σημαντική συμβολή των εθελοντών στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Με συγκινητικά λόγια για την παρουσία της αποστολής της Παγκύπριας Ένωσης Δρομέων στην Κατερίνη μίλησε ο πρόεδρος της Σωκράτης Σωκράτους.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η πλατεία Ελευθερίας.
Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών, μελών συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσαν γιατροί.
Σταθμός υδροδοσίας λειτουργούσε στον Σβορώνο και στον τερματισμό. Τα αποτελέσματα του αγώνα εξέδωσε έγκαιρα και έγκυρα ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Πιερίας-Ημαθίας.
Χρώμα πολιτισμού έδωσαν με τις μουσικές τους σε όλο το μήκος της διαδρομής οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και ειδικότερα:
Στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος παρουσίασε χορούς του Πόντου.
Στον Σβορώνο ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος επένδυσε μουσικά τον αγώνα με σύγχρονους μουσικούς ήχους, ενώ είχε και την ευθύνη για τον σταθμό υδροδοσίας.
Στην Ανδρομάχη ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» συμμετείχε με παραδοσιακούς κρητικούς ήχους, στην μνήμη του νεαρού Κρητικού Κονταξάκη, που έπεσε στην μάχη για την απελευθέρωση της Κατερίνης.
Στην είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου της Μ. Αλεξάνδρου ρυθμό έδιναν στους αθλητές τα νταούλια νεαρών μουσικών του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», ενώ ο τερματισμός είχε ως υπόκρουση το μουσικό σήμα του αγώνα.
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»
2ος ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ"
3ος ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ"
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2η ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΚΑ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ"
3η ΧΡΙΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΘΗ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»
Πέρα από τις απονομές στους νικητές, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα έλαβαν από τους διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Η πρώτη απονομή έγινε στην κα Ειρήνη Παρασκευοπούλου, σύζυγο του αείμνηστου Τάκη Παρασκευόπουλου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή στον αγώνα ενός ατόμου με ειδικές ικανότητες από τον Βόλο, που διήνυσε την διαδρομή με το αναπηρικό του αμαξίδιο. Πρόκειται για τον Νίκο Μαλάτο, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Διάκριση για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή έλαβε το ΤΕΙ Κατερίνης, ενώ τιμήθηκε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων, ο 73χρονος Δημήτρης Πουρσανίδης.
Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων έγινε ανάμεσα στα μέλη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και της Παγκύπριας Ένωσης Δρομέων Περικλής Δημητρίου.
Από τους προέδρους και αντιπροέδρους των δύο σωματείων τιμήθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης, όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ.
Απονομές στους νικητές έκαναν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: Καλλιόπη Μπατάλα -Τζουμέρκα, Αλέξανδρος Γιουμίδης, Νίκος Παπαζιώγας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μπερεδήμας, Αναστάσιος Παπαζήσης, Γιώργος Κυριακίδης,, Αντώνης Μάντζιος.
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.
Ειδικότερα θερμές ευχαριστίες απευθύνουν προς:
Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας(Τμήμα Τροχαίας).
Το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, που μερίμνησε για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία.
Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης και τους κατά τόπους εφημέριους των ιερών ναών.
Την Δημοτική Αστυνομία και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, καθώς και την ΕΛΜΕ Πιερίας.
Την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο «ΔΙΑΣ» και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης, την Ομάδα Διασωστών Πιερίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, την Μέριμνα Παιδιού, την ΔΕΥΑΚ.
Τα τοπικά συμβούλια Νεοκαισάρειας και Σβορώνου, τους πολιτιστικούς συλλόγους Νεοκαισάρειας, τον πολιτιστικό σύλλογο Σβορώνου, τον σύλλογο Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», την Ένωση Ποντίων Πιερίας, τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», την Ακαδημία Παραδοσιακών Χορών «ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ», το τμήμα φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών, τον ΓΑΣ Σβορώνου.
Τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας - Ημαθίας.
Eυχαριστούμε θερμά τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας - Ημαθίας Δημήτρη Αποστολόπουλο και όλους τους ανώνυμους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Τους αδελφούς Κοκκινίδη για την ηχητική κάλυψη και τον κο Παύλο Τσεντίδη για τις διευκολύνσεις που παρείχε στους αθλητές στο χώρο του Πλατανοδάσους.
Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την καθημερινή προβολή των προετοιμασιών του αγώνα.