ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις από τους Βενζινοπώλες σήμερα στην Εφορία



Ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης
Στον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας θα προχωρήσουν σήμερα στις 11 οι βενζινοπώλες της Πιερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Με αφορμή την κινητοποίηση ο πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων και εκμεταλλευτών πλυντηρίων - λιπαντηρίων Ν. Πιερίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής ενημερωτική συνάντηση με κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου Σταύρος Ανανιάδης να συμπαραταχθούν μαζί τους.
Άλλωστε οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους καταναλωτές.
Το ψήφισμα
Το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καύσιμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων - Λιπαντηρίων Ν. Πιερίας, μαζί με τα σωματεία και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, Συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε., Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, Ο.Ε.Β.Ε.Π., Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκίνητων, Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, Συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, το μέλος του Δ.Σ. των οικοδομών από τον συνδυασμό Εργατική Ταξική Ενότητα Οικοδομών Κατερίνης και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων από τον συνδυασμό Αγωνιστική Ενότητα Γονέων στην ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή ώρα 20:00μμ στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Π. συναποφάσισαν ότι.
Η αύξηση των φόρων στα καύσιμα που επιβαρύνουν τους καταναλωτές μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης.
Με την έλευση το χειμώνα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος. Οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πάνω απ' όλα και δεν μπορεί να συμψηφιστούν με οποιαδήποτε αιτιολογία.
Με την αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης τιμωρούνται εκατομμύρια καταναλωτές στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου. Δυστυχώς αυτό αντί να κτυπηθεί θα οργιάσει. Μόνο η ύπαρξη πολιτικής βούλησης είναι δυνατόν να δρομολογήσει την πάταξή του και όχι η αύξηση των φόρων.
Απαιτούμε:
Να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα.
Επιστροφή του ΕΦΚ σε όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από 60.000 Ευρώ.
Να παταχθεί το λαθρεμπόριο.
Καλούμε τους καταναλωτές, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τρίτη 09/10/2012 και ώρα 11:00 π.μ. στον αποκλεισμό τις εφορίας και να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα κατά των αυξημένων τιμών των καυσίμων.
ΔΕΣΜΕΥΌΜΑΣΤΕ τις αμέσως επόμενες μέρες να ξανά πραγματοποιήσουμε σύσκεψη και να ξανακαλέσουμε τους καταναλωτές, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις (αυτούς που παρά την πρόσκληση μας δεν ανταποκρίθηκαν και αυτές που κάτω από την πίεση του χρόνου δεν προλάβαμε να τους καλέσουμε), με στόχο να αποφασίσουμε μορφές αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά.