ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πλήθος κόσμου κατά της Μέρκελ... όπου επιτρέπεται

Σε πλήρη εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...
 
Πλήθος κόσμου κατά της Μέρκελ... όπου επιτρέπεται
Παρά το «διάταγμα» που απαγορεύει «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών», με εξαίρεση το Σύνταγμα και την Ομόνοια, τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της άκρατης λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της Μέρκελ, είναι σε πλήρη εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης.

Ήδη στους δρόμους που επιτρέπεται η κυκλοφορία, στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ συνεχίζεται η προσέλευση διαδηλωτών, οι οποίοι υπολογίζονται περί τα 80.000 άτομα.


Η συγκέντρωση είναι δυναμική και ειρηνική με συνθήματα κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι έντονη. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι ο όγκος των συγκεντρωμένων θα γίνει μεγαλύτερος μετά τις 15:00, οπότε λήγει το ωράριο πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων.


Μικροένταση, πάντως, σημειώθηκε νωρίτερα, στο χώρο μπροστά από τη Βουλή, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 30 διαδηλωτών άρχισε να ταρακουνά δυνατά τον φράχτη, που έχει στήσει η Αστυνομία.


Για τις 13:00 ήταν προγραμματισμένο το νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στις 13:00 στην Ομόνοια.


«Θα νικήσουν οι λαοί, που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.



Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα παραβρίσκονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ.


Για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων», έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας -αναφερόμενος στην άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα- σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση».

«Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, λόγω της απαγόρευσης συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, θα πραγματοποιήσουν την προσυγκέντρωσή τους στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 17:00.

Το πρωί συνεδρίασαν εκτάκτως η ΚΟ και η Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

ΜΜΜ και στάσεις εργασίας

Από τις 12:00 έως τις 15:00 έχει κηρυχθεί παναττική στάση εργασίας σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.


Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών έγινε στις 12:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.


Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.


Προβλήματα θα υπάρχουν στις μεταφορές. Δείτε εδώ τις αλλαγές.