ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στο Ελληνικό στην Αθήνα


Καλησπέρα σε όλους!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, 16 ομάδες/συλλογικότητες συνδιοργανώνουν το Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Οκτωβρίου στο Ελληνικό. Το φεστιβάλ αυτό θα βασιστεί σε τρεις θεματικές ενότητες (Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, Εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης-κολεκτίβες εργασίας και Τοπικοποίηση, κοινωνικοποίηση, απομεγέθυνση), οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, παρουσιάσεις διάφορων ομάδων και δράσεων. Επίσης, θα υπάρχουν καλλιτεχνικά δρώμενα (προβολές, έκθεση φωτογραφίας, δημιουργική απασχόληση παιδιών, μουσική, θέατρο, κλπ), συλλογική κουζίνα με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, ανταλλακτικό παζάρι.
(για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://athensfest-economyofsolidarity.weebly.com/)

Μια σκέψη που έχουμε είναι να διοργανώσουμε και ανταλλακτήριο σπόρων κατά τη διάρκεια του τριημέρου ώστε να δώσουμε έμπρακτα το παράδειγμα της αυτοδιαχείρισης της τροφής στους ανθρώπους της πόλης. Σκεφτόμαστε λοιπόν, να καλέσουμε τον κόσμο που θα επισκεφτεί το φεστιβάλ να φέρει τους σπόρους που διαθέτει (από τα χωριά του, κλπ) και να τους ανταλλάξει αλλά κ οι περισσότεροι που δεν έχουν σπόρους, να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν μέσω των συλλογικοτήτων που θα προσφέρουν τους δικούς τους σπόρους. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα στις συλλογικότητες που δρουν στον τομέα της σποροανταλλαγής να συναντηθούν όλες μαζί κ να ανταλλάξουν εκτός από σπόρους, πληροφορίες, τεχνογνωσία και γνώση πάνω στις διαδικασίες της φυσικής καλλιέργειας και τους τρόπους διατήρησης κ διάδοσης των ντόπιων/παραδοσιακών σπόρων.

Αν η παραπάνω ιδέα σας φαίνεται ενδιαφέρουσα και θέλετε να συμμετάσχετε στο εγχείρημα, είτε σα συλλογικότητα είτε σα μεμονωμένα άτομα, παρακαλώ πολύ συμπληρώστε τη φόρμα που σας στέλνω συνημμένα ώστε να γνωρίζουμε τι διαθεσιμότητα σε σπόρους έχουμε και να δούμε αν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερο ανταλλακτικό παζάρι.Επειδή ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ κ πρέπει να βγάλουμε την αφίσα του φεστιβάλ (στην οποία θα κάνουμε κ κάλεσμα στον κόσμο να φέρει τους σπόρους που διαθέτει για ανταλλαγή) θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την όσο το δυνατό συντομότερη απάντησή σας.
 
Το μόνο που με προβληματίζει είναι -και αν κάποιος έχει κάποια ιδέα, ας με ενημερώσει σχετικά- είναι πως θα διασφαλίσουμε την προέλευση των σπόρων που θα φέρουν οι επισκέπτες...

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας!

Κατερίνα Αποστολίδου
Τράπεζα Χρόνου Πλατείας Συντάγματος
Τηλ. 6981018085

--Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"