ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ολομέτωπη σύρραξη στη λωρίδα της Γάζας- Ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ για πρώτη φορά μετά το 1991


image300 Ολομέτωπη σύρραξη στη λωρίδα της Γάζας  Ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ για πρώτη φορά μετά το 1991

Σε τροχιά πολέμου βρίσκονται Ισραήλ και Χαμάς 
με τραγική κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, 
έπειτα και από τη νέα επίθεση με ρουκέτες προς 
τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ ο 
ισραηλινός στρατός κάλεσε επιπλέον 30.000 
έφεδρους στρατιώτες…
Για πρώτη φόρα μετά από είκοσι χρόνια ήχησαν οι σειρήνες στην πόλη του Τελ Αβίβ το απόγευμα της Πέμπτης με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα και έπληξαν το εμπορικό κέντρο του Ιραήλ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, που το Τελ Αβίβ δέχεται επίθεση, ενώ οι πύραυλοι Fair 5 είναι ιρανικής κατασκευής και έχουν μέγιστο βεληνεκές 75χιλόμετρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε ότι «το Ισραήλ θα αναλάβει οποιαδήποτε δράση απαιτείται για να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του», ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έκτακτη στράτευση 30.000 εφέδρων γεγονός που προαναγγέλλει τυχόν χερσαία επέμβαση στην ωριδα της Γάζας.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απορρίπτει «οποιαδήποτε συζήτηση για μια ανακωχή με το Ισραήλ» όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις στο παλαιστινιακό έδαφος
«Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μας καταπατούν οι δυνάμεις της κατοχής. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για μια ανακωχή αυτήν τη στιγμή θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε ένα επιπλέον πρόσχημα για τη συνέχιση της κλιμάκωσης (της επίθεσης) κατά της Γάζας» τόνσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Συνολικά 15 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι και μια γυναίκα, ενώ στο Ισραήλ σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας από επίθεση με ρουκέτα το πρωί της Πέμπτης.
kafeneio-gr.blogspot.com