ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ήρθε η ώρα να μπει στο γήπεδο η πρώτη ομάδα!



Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/
Γράψαμε πρώτοι απ’ όλους, από τον Οκτώβριο του 2010, ότι η επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους ήταν η μόνη λύση για την Ελληνική Δημοσιονομική Τραγωδία. Τότε οι κηπουρό-Αθανασάκηδες μας είπαν περίπου προδότες. Ήρθε η ίδια η ζωή και μας δικαίωσε.
Γράψαμε πρώτοι απ’ όλους ότι η ανεργία θα φτάσει και θα ξεπεράσει επί πρωθυπουργίας του κ. Α. Σαμαρά το 10% και οι γκαιμπελίσκοι του ΔΝΤ και του Μεγάρου Μαξίμου μας λοιδόρησαν. Ήρθαν μόλις εχθές τα...
επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και μας επιβεβαίωσαν.
Γράψαμε πρώτοι απ’ όλους ότι η πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλληθώριζε  προς τον τυχοδιωκτισμό και τότε πολλοί μας κατηγόρησαν είτε για παλαιό-κομμουνιστές, είτε για νέο-δεξιούς. Δυστυχώς παρ’ ότι η οικονομική κρίση μαίνεται και η εξαθλίωση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α παγιδευμένη στον τυχοδιωκτισμό δεν μπορεί πια να εκφράσει τις αναγκαίες θέσεις για την σωτηρία της πατρίδας. Επιλέγει συρόμενη από τα ΜΜΕ τη διαχειριστική λογική, απεμπολώντας βαθμιαία πατριωτικές λύσεις όπως η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Θέσεις που ποτέ δεν επεξεργάστηκε γιατί ήταν ανέτοιμη πολιτικά και ιδεολογικά, αφού ήταν ηγεσία ενός μικρού κόμματος που δεν είχε ποτέ στόχο την εξουσία. Μοιραίο αποτέλεσμα η δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γράψαμε πρώτοι απ’ όλους ότι σε περίπτωση επανεκλογής στις ΗΠΑ του Προέδρου Barack Obama, το στρατιωτικό-βιομηχανικό πλέγμα των ΗΠΑ και το Ισραήλ θα προχωρούσαν σε μεγάλης κλίμακας πολεμική περιπέτεια στην Μέση Ανατολή, ως διέξοδο στην μαινόμενη οικονομική κρίση. Λίγοι κατανόησαν τι εννοούσαμε. Ήδη στη Μέση Ανατολή τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να χτυπάνε.
Γράψαμε πρώτοι απ’ όλους ότι η παρούσα φάση της οικονομικής κρίσης διέπεται και χαρακτηρίζεται από τον νομισματικό πόλεμο μεταξύ δολαρίου και ευρώ. Η εξέλιξη δε αυτού του νομισματικού πολέμου θα ήταν η πλήρης και αδιαφιλονίκητη κυριαρχία του δολαρίου και της FED, τα οποία ως δεδομένα θα ήταν οι βασικές παράμετροι για την επίλυση της σοβούσας οικονομικής κρίσης.
Τότε ελάχιστοι κατάλαβαν και ακόμα πιο ελάχιστοι μας πίστεψαν. Ήδη ο συνδυασμός των γεγονότων:
Α) Της επικείμενης όπως όλα δείχνουν έναρξης της μεγάλης πολεμικής περιπέτειας στην Μέση Ανατολή
Β) Η απαίτηση-προειδοποίηση του Προέδρου Barack Obama προς την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Angela Dorothea Merkel «Πρέπει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό και ποιος θα επιβάλει τις λύσεις.
Λοιπόν τα πράγματα είναι παντελώς απλά! Η ανθρωπότητα οδεύει προς μία μεγάλης κλίμακας πολεμική περιπέτεια. Αυτή η πολεμική περιπέτεια θα δώσει μία βαθιά ανάσα στο χειμαζόμενο καπιταλιστικό σύστημα. Ταυτόχρονα στην δομή του καπιταλιστικού συστήματος παρατηρείται μία γενεσιουργός αλλαγή.
Ο Πρόεδρος Barack Obama κηρύττει την ανάγκη οι πλούσιοι να πληρώνουν περισσότερους φόρους, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν αμάρτημα καθοσιώσεως.
Στο οικονομικό δε συνέδριο του Μιλάνου ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Mario Monti, περίπου απαίτησε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες βιομηχανίες.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Για να καταλάβετε πόσο αγράμματο και αστοιχείωτο είναι το υφιστάμενο Ελληνικό Πολιτικό Προσωπικό διαβάστε τον Δευκαλίωνα της 19 Απριλίου 2012 με τίτλο «Σταματήστε τους νεοφιλελεύθερους». Θα πληροφορηθείτε με έκπληξη ότι η κα Α. Διαμαντοπούλου, υπουργός Ανάπτυξης εκείνη την εποχή, απέρριπτε τις μικρομεσαίες μονάδες και πρότεινε την δημιουργία μεγάλων βιομηχανικών μονάδων. Η στήλη φυσικά στάθηκε τότε απέναντι σ’ αυτές τις απόψεις και στην υπουργό που κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα να μην διανείμει στους μαθητές σχολικά βιβλία. Και ήρθε πάλι ο καιρός και δικαιωθήκαμε. Τώρα δεν το λέει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, αλλά ο Mario Monti για τις Μικρομεσαίες βιομηχανικές μονάδες.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και γίνονται ακόμα σοβαρότερα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πλανήτης αλλάζει μορφή και στην Ελλάδα πανηγυρίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί κατά την γνώμη τους αναβαθμίζεται οικονομικά το λιμάνι του Πειραιά από την συμφωνία HP-COSCO. Τι να τους απαντήσει κανείς; Ότι σε λίγο καιρό οι Κινέζοι θα παρακαλάνε τους Προέδρους Obama και Putin για λίγο πετρέλαιο; Σάμπως θα καταλάβουν;
Τα πράγματα λοιπόν σοβαρεύουν παρά πολύ… Ήρθε η ώρα να μπει στο γήπεδο η πρώτη ομάδα!