ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Καθημερινή λήψη πολυβιταμινών: ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου σε άνδρες


Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε άνδρες σύμφωνα με αποτελέσματα μεγάλης έρευνας.
Μετά από 11 χρόνια έρευνας φάνηκε ότι η χορήγηση πολυβιταμινών οδήγησε σε μέτρια αλλά στατιστικά σημαντική μείωση – της τάξης του 8 % – της συχνότητας εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc . Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.ΔΕ).Επιστημονική Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ληξούρι Κεφαλλονιάς .Εξωτερική συνεργάτης Διαβητολογικού τμήματος Τζανείου Νοσοκομείου.

Στη συγκεκριμένη μελέτη παρατηρήθηκε σημαντική μείωση εμφάνισης – της τάξης του 12 % -όλων των καρκίνων, γεγονός τεράστιας σημασίας, όπως δήλωσε και ο John Michael Gaziano, MD, MPH, συγγραφέας της έρευνας, μιλώντας στο ετήσιο Αμερικανικό Συνέδριο για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο Δρ Gaziano, ερευνητής στο Brigham και στην κλινική για γυναίκες στο κέντρο για υπερήλικους στη Βοστόνη, δήλωσε: «Η θνησιμότητα λόγω καρκίνου παρουσίασε μείωση της τάξης του 12 %, κάτι που αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο εύρημα». Πρόσθεσε ότι η χορήγηση πολυβιταμινών εκτός από την κάλυψη διατροφικών ελλείψεων φαίνεται ότι αποτελεί και ασπίδα προστασίας έναντι καρκίνου σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Σημειωτέον ότι η παραπάνω έρευνα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και τηρούσε όλα τα πρωτόκολλα.

Περαιτέρω έρευνα κρίνεται σαφώς απαραίτητη.

(11ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη καρκίνου, Οκτώβριος 2012)