ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»



ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Το συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε κάθε απόλυση εργαζόμενου από το δήμο Κατερίνης ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία, όπως είναι αντίθετο σε κάθε απόλυση εργαζομένου από των ιδιωτικό τομέα.
        Η πολιτική αυτή που υποστηρίζει η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου
(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να φορτώσουν τις συνέπιες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
        Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση, αλλά η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη, ο άγριος μεταξύ τους ανταγωνισμός που αποτελούν νομοτέλειες αυτού του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.
        Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με κοινωνική συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, που θα αντισταθούν σθεναρά ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και θα περάσουν στην αντεπίθεση.
        Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της ταξικής πάλης που θα αμφισβητήσει σε επίπεδο εξουσίας την πολιτική του κεφαλαίου, την Ε.Ε, το ΔΝΤ, και τα κόμματα που υποστηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές τους. Τώρα μπορεί και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας, όπου το κουμάντο θα το έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και κριτήριο ανάπτυξης θα αποτελεί η λαϊκή ευημερία και όχι τα αιματοβαμμένα κέρδη των καπιταλιστών.
        Ο εργατικός - ταξικός αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά και με όρους κοινωνικής συμμαχίας να φτάσει μέχρι τη νίκη την απαλλαγή της κοινωνίας από τα παράσιτα, τους σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου, τους καπιταλιστές.