ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση ατενίζει ο Αντ. Ρουπακιώτης


 Την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση ατενίζει ο Αντ. Ρουπακιώτης
Την άμεση παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη προκάλεσε η προαναγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη χθες -που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση- για ρύθμιση που θα ακυρώνει τις δυσμενείς μνημονιακές διατάξεις για τους δικηγόρους, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση τελικά του υπουργού.
Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι «το ζήτημα θεωρείται λήξαν», αλλά η κίνηση Ρουπακιώτη προκάλεσε αναταραχή και αποτέλεσε μια νέα δοκιμασία για τις σχέσεις Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ.
Για τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με τον Φώτη Κουβέλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετέθη θέμα συμμετοχής του κ. Ρουπακιώτη στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά με τη μεσολάβηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η κρίση αποφεύχθηκε.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας με τον κ. Κουβέλη ο υπουργός υπαναχώρησε και δεσμεύθηκε να μην προωθήσει την επίμαχη ρύθμιση. Στη βάση αυτή, τόσο από το κυβερνητικό επιτελείο όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, έκριναν σκόπιμο να υποβαθμίσουν το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ο κ. Ρουπακιώτης δεσμεύεται με την υπογραφή του στη νέα συμφωνία με τη τρόικα.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δοκιμάσει τις αντοχές του Μαξίμου και για την υπογραφή του στο Μνημόνιο, για την οποία είχε αναγκαστεί να παρέμβει και πάλι ο κ. Κουβέλης.
Ο κ. Ρουπακιώτης αντιμετωπίζεται από στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου ως «αδύναμος κρίκος» του κυβερνητικού συνασπισμού. Οι ίδιες πηγές μάλιστα προεξοφλούν την «αλλαγή φρουράς» στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Τι είπε ο Ρουπακιώτης
Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο υπουργός χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τους Ευρωπαίους δανειστές μας, κάνοντας λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων.
«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα» είπε ενώ στρεφόμενος και κατά του υπουργείου Οικονομικών συμπλήρωσε:
«Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».
Πηγή: epikaira.gr