ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ανοιξε η ηλεκτρονική πύλη για τα τέλη


 Ανοιξε η ηλεκτρονική πύλη για τα τέλη
Ανοιξε χθες το απόγευμα η ηλεκτρονική πύλη για την εκτύπωση του εντύπου τελών κυκλοφορίας.
Ανοιξε χθες το απόγευμα η ηλεκτρονική πύλη για την εκτύπωση του εντύπου τελών κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους μπορούν να τυπώσουν το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών του 2013. Η πληρωμή τους μπορεί να γίνει στις τράπεζες, στα ΕΛΤΑ ή μέσω ATM και web-banking.
Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μία απόδειξη καταβολής των τελών.
Ολοι οι φορολογούμενοι ακόμα και αυτοί που δεν είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα Τaxis μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο τελών κυκλοφορίας.
Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.
Ειδικότερα:

Οι πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι εισάγουν το προσωπικό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους. Στη συνέχεια με την επιλογή: «Κατάσταση οχημάτων» εμφανίζονται τα στοιχεία του οχήματος ή των οχημάτων τα οποία ανήκουν στον φορολογούμενο και τυχόν στην/στον σύζυγό του. «Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» εκτυπώνεται για κάθε όχημα, εφόσον υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, «Εντυπο Τελών Κυκλοφορίας». Οι πιστοποιημένοι αλλά και οι μη πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι, μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, καταχωρίζουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο πρόκειται να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και τυπώνουν το έντυπο. Εναλλακτικά, αν κάποιος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με την άδεια κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ μπορεί να πληρώσει τα τέλη στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ.
 Ανοιξε η ηλεκτρονική πύλη για τα τέλη
Πηγή: ΕΘΝΟΣ