ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

79ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΕΠΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΝΟΚΑΤ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ







Με το πέσιμο της αυλαίας του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας την περασμένη  Κυριακή 12 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος στην ιστιοπλοΐα στα Laser 4,7, είχε ακόμη ένα λόγο να πανηγυρίζει. Ή μάλλον πιο σωστά όχι μόνο ένα αλλά επτά αφού τόσα ήταν τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του σε αυτή την φάση του 79ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που αφορούσε στις «μεγάλες» κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Νέων, Εφήβων-Νεανίδων και Ελαφρών Βαρών. Ταυτόχρονα με την πολύ δυναμική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές του έφεραν το Ν.Ο.ΚΑΤ. στην τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών.
Ήδη από την πρώτη μέρα (Πέμπτη 9/5) της διοργάνωσης όπου συμμετείχαν 410 αθλητές σε 282 πληρώματα, φάνηκε η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των αθλητών/τριών του Ν.Ο.ΚΑΤ. αφού τα περισσότερα πληρώματα κατάφεραν να προκριθούν απευθείας στον τελικό των αγωνισμάτων τους, τερματίζοντας πρώτα στις προκριματικές σειρές.
Στους τελικούς του Σαββατοκύριακου ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που συμμετείχε στους αγώνες με 12 αθλητές σε 9 πληρώματα κατέκτησε 7 μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα). Πολύ δυναμική ήταν και σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η παρουσία με τα χρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. της δυο φορές Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κατερίνας Νικολαΐδου που κατέκτησε μόνη της στο σκιφ ή σε πλήρωμα με την αδερφή της Δέσποινα Νικολαΐδου 2 χρυσά ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλια.
Αναλυτικότερα τα μετάλλια:
1η θέση Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο σκιφ γυναικών Κατερίνα Νικολαΐδου
1η θέση Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών Κατερίνα Νικολαΐδου- Δέσποινα Νικολαΐδου.
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στην δίκωπο εφήβων Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών Κατερίνα Νικολαΐδου
2η θέση Αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο εφήβων Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος- Ρετζούλης Σωτήρης-Παπαθανασίου Παναγιώτης
3η θέση χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο ανδρών Καραμήτρος Θωμάς-Κακούρης Νίκος
3η θέση χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νέων γυναικών Κατερίνα Νικολαΐδου- Δέσποινα Νικολαΐδου.
                Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι παίδες: Μπικογιάννης Στέργιος-Ευσταθιάδης Λευτέρης-Ταχτατζής Κώστας που μαζί με τον Ρετζούλη Σωτήρη αγωνίστηκαν στην τετράκωπο με πηδαλιούχο Εφήβων που αφού προκρίθηκαν στον τελικό με μια πολύ δυνατή προκριματική κούρσα, έχασαν το χάλκινο μετάλλιο για 15 εκατοστά του δευτερολέπτου τερματίζοντας τέταρτοι.
                Επίσης πολύ θετική και η εμφάνιση των κορασίδων Κίκερη Δέσποινας και Κίκερη Έλλης που συμμετείχαν στο διπλό σκιφ νεανίδων, οι οποίες επέδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστικότητα τόσο στον προκριματικό όσο και τον επαναληπτικό αγώνα και τελικά  τερμάτισαν τρίτες στον μικρό τελικό του αγωνίσματός τους για τις θέσεις 7-12 (9ες στην κατάταξη)
Πολύ ευχαριστημένοι με τη συνολική παρουσία της ομάδας στους αγώνες δήλωσαν τόσο ο Τεχνικός Σύμβουλος κ.Μπικογιάννης Γιώργος όσο και ο έφορος του τμήματος κ. Νικολαΐδης Γιάννης που συνόδεψαν την αποστολή.