ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ LASER 4,7 Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ







Το 2013 αποδεικνύεται χρονιά μεγάλων επιτυχιών για την Ιστιοπλοΐα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης τόσο σε επίπεδο ανάληψης σημαντικών διοργανώσεων όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

Έτσι εκτός από την ανάληψη διοργάνωσης του 2ου Σκέλους του Περιφερειακού Πρωταθλήματος τον Μάρτιο και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Optimist και Laser 4,7 που ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11/5 και σηματοδότησε την επιστροφή μετά από 10 χρόνια της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πανηγυρίζει και για μια πολύ μεγάλη αγωνιστική διάκριση, την ανακήρυξή του ως Πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Laser 4,7 κορασίδων με την Ζωή Μανιώτη.

Η Ζωή Μανιώτη περσινή τρίτη νικήτρια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7, απέδειξε την υψηλή αγωνιστική κλάση της και σε αυτή τη διοργάνωση, αφού στις 12 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκα τις τέσσερις ημέρες των αγώνων κατάφερε να φέρει δύο πρώτες και μια δεύτερη θέση μεταξύ 79 σκαφών Laser 4,7 όλων των κατηγοριών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης επιστρέφει σε τροχιά Πανελληνίων διακρίσεων στην Ιστιοπλοΐα μετά από 10 χρόνια αφού η προηγούμενη φορά που είχε στεφθεί πρωταθλητής ήταν το 2003 οπότε ο Ιωάννης Μανιώτης (αδερφός της φετινής πρωταθλήτριας) είχε κατακτήσει την 1η θέση στα Laser 4,7 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Αγιόκαμπο Λάρισας.



Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο διοικητικά όσο και από τον προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ.Νίκο Σταυρίδη και τους αθλητές μίλησε ο έφορος Ιστιοπλοΐας κ. Σάκης Λύρας ο οποίος τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα είναι φυσικά αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς των αθλητών και του προπονητή τους καθώς και της προσπάθειας του Προέδρου κ. Μελετλίδη και όλης της Διοίκησης του Ν.Ο.ΚΑΤ. που προσανατολίζεται στο να συμμετέχει το τμήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, ώστε να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία οι αθλητές. Για την κορυφαία επιτυχία της Μανιώτη ο κ. Λύρας επεσήμανε πως δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους γνώστες του αθλήματος, ιδιαίτερα μετά και από την περσινή 3η θέση της Ζωής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών της αθλήτριας που εδώ και 7 χρόνια ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, όσο και του Ν.Ο.ΚΑΤ. και της οικογένειάς της που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Ακόμη πρόσθεσε πως αν οι προσπάθειες συνεχιστούν ευελπιστεί και σε άλλες επιτυχίες τόσο από τη Ζωή Μανιώτη όσο και από τους άλλους ελπιδοφόρους ιστιοπλόους του Ν.Ο.ΚΑΤ.