ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 15/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Θετική ήταν η αποτίμηση από τη διεξαγωγή πραγματικής άσκησης σεισμού «Εδραίος Ποσειδών 1» που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Καλαμαριάς στις 24 Απριλίου 2013, από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην άσκηση σεισμού, σημειώνοντας ότι «όλοι οι φορείς έκαναν καλή δουλειά και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας, αυτό δηλαδή που κάνουμε σήμερα, να επισημάνουμε τις όποιες αδυναμίες παρατηρήθηκαν στην εφαρμογή του σεναρίου, ώστε η επόμενη άσκηση που θα πραγματοποιήσουμε να είναι βελτιωμένη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, καθώς οι μέχρι τώρα ασκήσεις ήταν επί χάρτου και, σύμφωνα με τον απολογισμό των συμμετεχόντων φορέων, οι ελλείψεις ήταν ελάχιστες, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν σεισμικών φαινομένων».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαμασλής απένειμε βεβαιώσεις συμμετοχής στους παρευρισκομένους που συνέβαλαν στην άσκηση, δίνοντας συγχαρητήρια στον καθένα προσωπικά για τη δράση του.  

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του απολογισμού της άσκησης «Εδραίος Ποσειδών 1», ενώ ευχαρίστησε τον κ. Τσαμασλή «για την παρότρυνση που έδωσε, μέσω της διοργάνωσης πραγματικής άσκησης σεισμού, στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, να πάρει τη θέση που του αξίζει».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη διεξαγωγή της άσκησης από τις αστυνομικές αρχές, το Γ’ Σώμα Στρατού, την πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης