ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η γενιά των 1.000 ευρώ, κατάσχεση

Και 1.000 ευρώ είναι πολλά κιόλας. Αν δεν δηλώσεις το «ακατάσχετο» βιβλιάριο, η κατάσχεση αρχίζει από το προκλητικό ποσόν των 300 ευρώ. Ιλιγγος! | dreamstime
 Παμε Λουκετο
http://www.efsyn.gr/
♦ Πόσο ευτυχείς είμαστε! Από την αλησμόνητη γενιά των 700 ευρώ κατάθεση, φτάσαμε στη γενιά πάνω από ……….
1.000 ευρώ στο βιβλιάριο, κατάσχεση.
♦ Και 1.000 ευρώ είναι πολλά κιόλας. Αν δεν δηλώσεις το «ακατάσχετο» βιβλιάριο, η κατάσχεση αρχίζει από το προκλητικό ποσόν των 300 ευρώ. Ιλιγγος!
♦ Προεκλογικά λεγόταν ότι οι κατασχέσεις αυτές θα γίνονται σε όσους οφείλουν από 75.000 και πάνω. Προεκλογικά όμως. Αλλωστε μεταξύ 300 ευρώ και 75.000 ευρώ ένα τσιγάρο δρόμος είναι η απόσταση.
♦ Γενικά το «1.000» ασκεί μια γοητεία στην κυβέρνηση. Να θυμηθούμε τις περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. Αν εισπράττεις 1.001 μπαίνεις απευθείας στη λίστα Λαγκάρντ συνταξιούχων.
♦ Η λίστα Λαγκάρντ λέγεται ότι έχει στενές σχέσεις με τους πολιτικούς. Οι δύο πλευρές αποκαλούνται μεταξύ τους «μπαμπά», «μαμά», «θεία», «ξάδερφε», «κουμπάρα», «πεμπτοξάδερφε», «υπουργέ μου που ενισχύω το κόμμα σας» κ.λπ. Οι 1.000 αποχρώσεις της διαφθοράς είναι.
♦ Τείνω να πιστέψω κι εγώ για τη φορο-καταιγίδα. Είχα ένα σπιτάκι. Με τη νεροποντή χθες από την Περικλέους 24 μεταφέρθηκε στην Αχιλλέως 37. Αμέσως μου έστειλαν ΕΝΦΙΑ και στις δύο διευθύνσεις.
♦ Ευτυχώς διαψεύστηκε ότι τα κάπιταλ κοντρόλ θα διαρκέσουν για πάντα. Θα διαρκέσουν μόνο 1.000 χρόνια.
♦ Παραλίγο να μη γίνει αναφορά στην περιοδεία των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ.:
► Ο Αδωνις ξεσάλωσε με το πούλμαν της νίκης. Ετρεχε με 1.000 χθες. Πρέπει να κλείνουν τους δρόμους όπου περνάει. Οπως στο Ράλι Ακρόπολις. Το πούλμαν μάλιστα πάει όχι δεξιά στον δρόμο, αλλά ακροδεξιά.
► Ο Βαγγέλας θέλει να δείξει ότι δεν είναι το παλιό μεταξύ των υποψηφίων. Γι’ αυτό στην Κοζάνη αντί για ελληνικό καφέ παρήγγειλε φρέσκο καπουτσίνο με χίλιες φουσκάλες. Τέζα το γκαρσόνι.
► Ο Κυριάκος βλέπει ότι βγαίνει μόνο με τη βοήθεια του Λεβέντη. Γι’ αυτό του έδωσε το δικό του γραφείο αντί του γκαντέμη πατέρα. 1.000% σωστή η ενέργειά του.
► Πάω με 1.000 τον Τζιτζικώστα. Θα πέσουν από το γέλιο με δαύτον τα τσιμέντα -όπως έλεγε κι ο Αλέφαντος.
♦ Δίνω ιδέες. Επειδή το πρόβλημα των υποψηφίων είναι ο αντι-Τσίπρας και η ηλικία, να πάνε όλοι να κάνουν προεκλογικές ομιλίες στα Jumbo.
♦ Στο μεταξύ, ο Τσίπρας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που κάνει και εκστομίζει. Ψάχνει μάλιστα για τον αντι-Τσίπρα.
♦ Επιτέλους νίκη για την εθνική ομάδα, 4-3 με την Ουγγαρία. Μας φαινόταν ότι έχουμε 1.000 μήνες να κερδίσουμε. Ο Τσάνας τούς έδωσε προσπέκτους για να θυμηθούν πώς είναι να πανηγυρίζουν οι παίκτες.
♦ Επιτέλους και σκληρές ποινές φυλάκισης για τους φοροδιαφεύγοντες. Οι ποινές φτάνουν μέχρι τα 1.000 χρόνια.♦