ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
15-10-2015





103 χρόνια ελεύθερης Κατερίνης. Η πόλη μας αποδίδει τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και απέδειξαν τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.
Η εμβληματική επέτειος της 16ης Οκτωβρίου, μας καλεί να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας και να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.
Σήμερα, που η χώρα μας βιώνει μια βαθιά και μακρά οικονομική κρίση, το μήνυμα της ιστορικής αυτής επετείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ αποτελεί ένα απτό και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής: ελπίδα, επιμονή και πίστη στο στόχο μέσα από καθημερινούς και συνεχείς αγώνες.

Οφείλουμε στις νέες γενιές ενωμένοι, με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την ισχυρή θέληση, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα και να επενδύσουμε σε ένα νέο πατριωτισμό. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη μας.