ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτος ο Άνθιμος! "Αδικαιολόγητος θόρυβος για το βιασμό στο Παπάφειο..."

Να μην ξεχνάμε και να μαθαίνουν οι νέοι... 

"PRESS-GR
Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος τού Παπάφειου Ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τονίζει ότι δεν δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα για τον κατ' επανάληψη βιασμό 7χρονου από άλλο τρόφιμο μέσα στο ορφανοτροφείο και παρόλο που ο μικρός είχε ενημερώσει για όσα τραγικά βίωνε.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι...
το Διοικητικό του Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος «υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ­φανών παιδιών, παρέχοντας σε αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε­πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπικοτήτων τους».
Αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά: «Στην περίπτωση κακοποιήσεως επτάχρονου τροφίμου μας, που απασχόλησε όλως προσφάτως τα ΜΜΕ, το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ­μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι­βληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρο­νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό».
Τέλος, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο τονίζει ότι πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψουμε τα παιδιά αυτά.
Έρευνα για να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η κακοποίηση του επτάχρονου διέταξε το ίδιο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς ερευνάται εάν το συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί».
Η φρίκη του βιασμού που βίωνε κατ' επανάληψη το 7χρονο αγόρι ήταν γνωστή, αλλά τώρα αποκαλύπτεται ότι ενδέχεται να έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση να συγκαλυφθεί η υπόθεση.
Όπως έγραψε το Σάββατο η εφημερίδα Μακεδονία, ποινικές διώξεις για «κουκούλωμα» υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος.
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.