ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ




Σύμφωνα με το αρ. 133/11-09-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

09:50 - Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρα.
10:20 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης.
Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
            Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
            Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος.
Οι εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, τηλ. 2351351261 μέχρι την Πέμπτη 15-10-2015 και ώρα 12:00' και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.


       Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ