ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η Βουλή ψηφίζει το επιτόκιο θανάτου της Ελλάδας.

Φορτώνουν την Ελλάδα με την «ελάφρυνση» χρέους – Τράπεζες και προαπαιτούμενα στο ίδιο καλάθι.
Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την ψήφιση του πολυνοσχεδίου καρμανιόλα, το οποίο θα είναι η αρχή νέων σχεδίων νόμων που έρχονται από το Νοέμβριο, οι συναντήσεις Ευρωπαίων επιτρόπων και Ευρωπαίων ηγετών με την ελληνική κυβέρνηση θα εντείνονται διότι πρέπει η Ε.Ε να δείχνει ότι κάνει το πλήρες κουμάντο στην πολιτική και νομοθετική κατάσταση στην χώρα.
«Το 80% των Ελλήνων θέλει Ευρώπη και Μνημόνιο»
Μπορεί η επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, να αναβλήθηκε αλλά πρόλαβε να κουνήσει το δάκτυλο …….
στη μνημονιακή αντιπολίτευση να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα διότι, όπως υποστήριξε ο ίδιος, το 80% των Ελλήνων ψήφισε κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και επιθυμούν το Μνημόνιο να φέρει τάξη και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. » Η δουλειά πρέπει να επικυρωθεί από κοινού», τόνισε ο επίτροπος και μετά μπήκε αμέσως μετά στο ζουμί, που δεν είναι άλλο από την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.
Μέσω του επιτρόπου η Ε.Ε ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος θα γίνει μόνο όταν ψηφιστούν από τους βουλευτές τα προαπαιτούμενα με πρώτο το πολυνομοσχέδιο. Κάθε ψήφιση νέων νομοσχεδίων θα έχει ως «δώρο» μία δόση δανείου κι αυτή αφού γίνει πρώτα και η αξιολόγηση της τρόικα ότι τα ψηφισμένα άρθρα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται αλλά και ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πουληθούν. Με αυτό τον τρόπο οι δανειστές θα περνούν με δούρειο ίππο την ελληνική βουλή όλα τα ανθελληνικά και απάνθρωπα μέτρα ως μεταρρυθμιστικά και θα σώζουν τα τραπεζικά μαγαζάκια τους. Ψήφιση και δάνειο μέχρι να φτάσουμε στα 96 δις ευρώ που χρεώθηκε η χώρα με την υπογραφή Τσίπρα και την σύμφωνη γνώμη των μνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα τρέχουν και τα δις ευρώ που έχουν χρεώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανόμενων των δις που χρέωσαν τους Έλληνες για την σωτηρία των τραπεζών.
Κόκκινα δάνεια και μεταρρυθμίσεις
Η ελάφρυνση του χρέους θα έρθει μετά αλλά όχι πριν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή πριν όλες οι ελληνικές τράπεζες φύγουν από κάθε έλεγχο του κράτους και περάσουν αποκλειστικά σε ιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό φεύγει από την κάλυψη του κράτους ο κάθε Έλληνας που έχει πάρει δάνειο και πολύ περισσότερο όταν δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα. Τα δις ευρώ που πήραν οι τράπεζες μέσω δανείων με τους τόκους και το κεφάλαιο να χρεώνεται στους Έλληνες μέσω φόρων θα παραμείνουν ως χρέος αλλά όχι στις υποχρεώσεις των τραπεζιτών.
Μπορεί ο κ. Σταθάκης να λέει ότι είναι ανόητος όποιος υποστηρίζει ότι τα «κόκκινα δάνεια» των Ελλήνων θα αγοραστούν από οικονομικά κοράκια (λέγονται funts) αλλά ο ίδιος παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου για το ΕΣΠΑ και τις Στρατηγικές Επενδύσεις ότι το θέμα των «κόκκινων δανείων» είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Η νυν κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες απέδειξαν την ικανότητά τους στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς: Φεύγουν πάντα από το τραπέζι με τα θέλω τα δανειστών και όχι των Ελλήνων. Από την στιγμή μάλιστα που η νυν κυβέρνηση έμπλεξε την σωτηρία και το ξεπούλημα των τραπεζών με το Μνημόνιο 3 και το 30ετές δάνειο από τον ESM, η προστασία της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα δάνεια» που ξεπερνούν σε χρέος τα 160 δις για να μην κοστίζουν στους Θεσμούς και στους τραπεζίτες θα πρέπει να βρουν ισοδύναμα ποσά για να καλύψουν το επιπλέον τεράστιο αυτό χρέος. Πώς λοιπόν θα στηρίξει τα χρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ο κ. Σταθάκης; Από τον κουμπαρά του Σύριζα ή την επιχείρηση του κ. Φλαμπουράρη;
Η ελάφρυνση χρέους ανοίγει τις πόρτες στα θηρία

Το παραμύθι της ελάφρυνσης του χρέους που τόσο επιμένει η κυβέρνηση και το φέρνει ως μεγάλη της επιτυχία όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν είναι τίποτε άλλο από μία ιστορία που εξελίσσεται από το 2011 και που θέλει μία και καλή να παρατείνει την σκλαβιά των Ελλήνων για δεκαετίες και να σιγουρέψει τα οικονομικά κοράκια, που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα την ώρα που γινόταν η καταστροφή της χώρας, ότι τα λεφτά τους ούτε θα τα χάσουν αλλά θα κερδίζουν σίγουρα με το ανάλογο επιτόκιο. Το επιτόκιο θα ανεβαίνει όσο τραβάνε οι κυβερνήσεις το χρόνο αποπληρωμής του χρέους. Όσο μεγαλύτερο χρέος και μεγαλύτερη διάρκεια η αποπληρωμή τόσο μεγαλύτερο το κέρδος τους.
Δεν πρόκειται λοιπόν, για καμία μείωση του χρέους της Ελλάδας αλλά για ένα τραπεζικό παιχνίδι μεταξύ κρατών και τραπεζών με ισχυροποίηση των Τραπεζών και αποδυνάμωση των κρατών. Η Ελλάδας ούτως ή άλλως δεν έχει το δικαίωμα πλέον να μιλάει για κούρεμα του χρέους διότι με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου του 2011 σταμάτησε οποιοδήποτε δικαίωμα της να μπορεί να τροποποιήσει την διάρκεια των ομολόγων της αλλά και το επιτόκιο αυτών με ένα νόμο (όπως ίσχυε πριν τη μνημονιακή εποχή). Ακόμη και η συζήτηση περί απεχθούς χρέους είναι μονομερής κίνηση της κυβέρνησης που πέφτει στο κενό αν μάλιστα δεν τιμωρηθεί με ποινή από την Ε.Ε διότι οι μονομερείς κινήσεις μέσω Μνημονίου 3 επιβάλλουν κυρώσεις.
Από την στιγμή που τα ομόλογα το 2011 «αναβαθμίστηκαν» με την εγγύηση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και Σταθερότητας κουμάντο κάνουν οι Θεσμοί με την στήριξη του αγγλικού δικαίου που είναι φτιαγμένο να προστατεύει τον πιστωτή και όχι τον οφειλέτη. Τυχαίο δεν είναι ότι το 2011 όσα κοράκια είχαν στα χέρια τους ομόλογα τα αντάλλαξαν με ομόλογα 30 ετών που είναι εγγυημένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το νέο δάνειο να έρθει με 30ετή στήριξη από τον ίδιο Μηχανισμό. Πήρε δάνειο από εκεί που οι κάτοχοι του χρέους της Ελλάδας έχουν ανταλλάξει ή αγοράσει ομόλογα χρέους και δήθεν ανάπτυξης από την αρχή της καταστροφής της χώρας.
Η ΕΚΤ βιάζεται να «σώσει» τις ελληνικές τράπεζες
Από σήμερα και για τις επόμενες εβδομάδες στο κέντρο της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη στελέχη των ελληνικών τραπεζών κάνουν το νέο σχέδιο σωτηρίας των ελληνικών τραπεζών αφού πρώτα έχουν κλείσει όλα τα υποκαταστήματα αυτών σε Βαλκάνια, Νοτιανατολική Ευρώπη και Τουρκία. Η άμεση πώληση σε ιδιώτες των ελληνικών τραπεζών είναι το επίκεντρο για την «δήθεν» ανακεφαλαιοποίηση τους με χρήματα ιδιωτών αλλά με τα δάνεια των τραπεζών τα τελευταία 5 χρόνια να φορτώνονται στην πλάτη των Ελλήνων.
Θυμίζει το 2003 η κατάσταση στην Ισλανδία όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την πλήρη αποκρατικοποίηση των τραπεζών και την πλήρη εξουσία τους σε πολίτες που ήταν φορτωμένοι με δάνεια στέγασης και επιχειρήσεων. Την κατάσταση εκεί την έλυσε ο ίδιος ο λαός ο οποίος πριν δύο ημέρες αποπλήρωσε και το ΔΝΤ οκτώ μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης βγάζοντας και τον τελευταίο οικονομικό μακελάρη από την πλάτη της χώρας. Μόνο που εκεί είναι Ισλανδία ενώ εδώ είναι -με τις υπογραφές των ευρωπαϊστών- αποικία της Ε.Ε.
Λογιος Ερμης