ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Με 15 λεπτά γυμναστικής κάθε πρωί και 5 ασκήσεις μπορείς να γίνεις fit

Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει πως όσοι γυμνάζονται το πρωί, και συγκεκριμένα πριν πάρουν πρωινό, βλέπουν πιο γρήγορα και πιο θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα τους, αφού τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, η προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική και το σώμα καίει περισσότερο λίπος.

Ακόμα και όσοι έχουν πολλές υποχρεώσεις κάθε μέρα, δεν έχουν καμιά δικαιολογία για να μην γυμνάζονται τα πρωινά, αφού υπάρχουν προπονήσεις διάρκειας μόλις 15 λεπτών που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και να είσαι fit.

'Ενα τέτοιο πρόγραμμα διαβάσαμε στο gr.askmen.com, το οποίο περιλαμβάνει σετ 5 ασκήσεων.
3 λεπτά σανίδες
Μια άσκηση που μπορείς να την κάνεις ενώ συνεχίζεις το όνειρο που σου έκοψε πάνω στο καλύτερο, το καταραμένο ξυπνητήρι. Αρκεί μόνο να στηρίξεις τους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών σου στο πάτωμα, αφήνοντας τον κορμό να δημιουργήσει μια ευθεία (από τους ώμους, τον πυρήνα έως τα πόδια). Απλά, μένεις εκεί επί 60’’, βάζοντας φωτιά στους κοιλιακούς, στους γοφούς, στους τραπεζοειδείς και στους μηριαίους σου.
> Χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις επί 3.
3 λεπτά κάμψεις με πλάγιες μεταφορές του σώματος
Το χουζούρεμα μπορεί να συνεχιστεί, μόνο που εδώ θα πρέπει να προσθέσεις λίγη παραπάνω δράση στα άνω και κάτω άκρα. Εκτελείς ένα κλασικό push up και αμέσως μετακινείς το σώμα σου μία τα δεξιά και μία προς αριστερά -με τη βοήθεια των ποδιών σου- συνεχίζοντας να εκτελείς τις κάμψεις σου (είπαμε, να ξυπνάμε σιγά-σιγά). Θα διαπιστώσεις ότι οι μύες σου σε όλο το σώμα αρχίζουν να τσιτώνουν και πως ο εγκέφαλός σου μπαίνει σε στάδιο υψηλότερης ενέργειας.
> Εκτέλεσε 30 κάμψεις με εναλλάξ μετακινήσεις, χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις άλλη μια φορά.
3 λεπτά αναρρίχηση εδάφους
Τα mountain climbers είναι μια συνέχεια/παραλλαγή των κάμψεων -άρα, παραμένεις στο πρωινό χουζούρι. Εδώ, τα χέρια παραμένουν σταθερά και η κίνηση γίνεται από τα πόδια: μια φορά φέρνεις το δεξί γόνατο κοντά στο στήθος, μια φορά το αριστερό, και την επόμενη σπρώχνεις το δεξί γόνατο προς τα έξω και πλάγια και άλλη μια φορά το αριστερό. Αυτό αποτελεί μια επανάληψη.
> 10 επαναλήψεις επί 3 σετ.

3 λεπτά από στάση push ups σε down dog yoga
Η άσκηση που μεταμορφώνει την υψηλή ανταπόκριση του συνόλου των μυών από μια άσκηση κάμψεων, σε ύψιστη τιθάσευση πυρήνα και εγκεφάλου μέσω της γιόγκα.
Ξεκινάς με μια κάμψη και, διατηρώντας τους κοιλιακούς σου σφιχτούς αναπνέεις βαθιά, την ώρα που ωθείς τα ισχία σου στο μέγιστο ύψος προς το ταβάνι. Μένεις εκεί, εκπνέεις όλο τον αέρα από τα πνευμόνια σου και επανέρχεσαι στην αρχική θέση κάμψης.
> Επαναλαμβάνεις 15 φορές επί 2 σετ.

3 λεπτά ημικαθίσματα του... συλληφθέντα
Ώρα να τελειώσει το χουζούρεμα. Πρέπει, επιτέλους, να σταθείς όρθιος -αν και θα ξαναπέσεις στα χαμηλά. Εξηγούμε. Έχεις δει πώς διατάζουν οι αστυνομικοί έναν ύποπτο να παραδοθεί: στα γόνατα και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Κάτι παρόμοιο είναι και αυτή η άσκηση (prisoner squats).ή με τα χέρια ενωμένα πίσω από κεφάλι και τους αγκώνες ανοιχτούς στα πλάγια, εκτελείς ημικαθίσματα διατηρώντας τους κοιλιακούς σου σφιχτούς και τα γόνατά σου ικανά να αντέξουν το σωματικό βάρος που βυθίζεται αργά-αργά προς το έδαφος.
> Εκτελείς 20 επαναλήψεις και επαναλαμβάνεις επί 3.
Εδώ, μετά από αυτό, δεν πας φυλακή, αλλά κατευθείαν στο ντους του σπιτιού σου και, αμέσως μετά, απολαμβάνεις ένα γερό πρωινό στην κουζίνα. Καλά ξυπνητούρια..