ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Πόσο πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να χάσετε βάρος

Πόσο πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να χάσετε βάροςΜπορεί το περπάτημα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Προκειμένου να χάσουν βάρος, πολλοί άνθρωποι κάνουν κάποιο άθλημα, πηγαίνουν στο γυμναστήριο και ακολουθούν διάφορες δίαιτες.

Το συμπέρασμα πλήθους μελετών ωστόσο, είναι ότι το καθημερινό περπάτημα είναι εξίσου αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους.
Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για να αντικαταστήσετε ένα σύνολο ασκήσεων. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να ακολουθείτε το πρόγραμμα ενός φίλου σας, ακόμη και αν ασκείστε μαζί.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν:

- Για καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα και χρησιμοποιείτε ένα βηματομετρητή, ο οποίος θα σας ενημερώνει πόσο έχετε περπατήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Λάβετε υπόψη ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά, τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου.

- Προσπαθείτε να οδηγείτε λιγότερο και να αποφεύγετε κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ. Για να μην βαριέστε στη διάρκεια μακρινών περιπάτων, ακούτε την αγαπημένη σας εκπομπή ή ραδιόφωνο.

- Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ασανσέρ και κυλιόμενες σκάλες τουλάχιστον για ένα μήνα.

- Πηγαίνετε τον σκύλο σας μακρινές βόλτες. Αυτό θα κάνει και τον σκύλο και εσάς πιο υγιείς και χαρούμενους.

- Ο βηματισμός είναι ανομοιογενής και το περπάτημα διαφέρει ανάλογα με το πού γίνεται. Να μετράτε αποστάσεις σε ευθεία τις οποίες καλύπτετε με τον συνήθη βηματισμό σας.

- Ξεκινήστε με ήπιο περπάτημα και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια και το ρυθμό βάδισης. Πρώτα αυξήστε το μήκος της διαδρομής και στη συνέχεια το ρυθμό βάδισης, έχοντας πάντα ως γνώμονα την κατάσταση της υγείας σας.

- Είναι σημαντικό να περπατάτε κάθε μέρα. Ένας περίπατος μία φορά την εβδομάδα δεν θα κάνει τη διαφορά. Αν δεν μπορείτε κάθε μέρα, φροντίστε να περπατάτε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να περπατάτε όποια ώρα της ημέρας σας βολεύει αρκεί να έχει περάσει τουλάχιστον 1,5 ώρα από το τελευταίο γεύμα σας.