ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και κουσκούς

Υλικά για 4-6 άτομα
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 ματσάκι φύλλα από σπανάκι
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
3/4 του φλιτζανιού κουσκούς
500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνετε το νερό με τον κύβο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση, αφού πάρει βράση κατέβασε από την εστία.
Πρόσθεσε το κουσκούς σκέπασε το κατσαρολάκι και άσε να σταθεί για 5 λεπτά. Αφράτεψε με ένα πιρούνι
Γύρισε το κουσκούς σε ένα μπολ και πρόσθεσε το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια βάζουμε 2 πράσινες πιπεριές και 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το σπανάκι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε και αυτές και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα μαζί το κουσκούς και τα αλατίζουμε.