ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


      Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών εν όψει της προετοιμασίας του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Γρηγόρη Παπαχρήστο, την ταμία, Ζαφείρω Κουσιοπούλου και το μέλος, Πλάτωνα Τασχουνίδη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού.
  Η πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο σε θέματα της εξωτερικής πολιτιστικής διπλωματίας, Μάρκο Μπόλαρη. Τα θέματα που τέθηκαν σχετίζονται  με τη συνεργασία της τιμώμενης χώρας  στο φετινό 48ο  Φεστιβάλ Ολύμπου, που είναι το Ισραήλ. Συζητήθηκε η δυνατότητα αποστολής αντιπροσωπείας του Οργανισμού στην τιμώμενη χώρα με σκοπό να προβάλει και να γνωστοποιήσει  το Φεστιβάλ Ολύμπου και γενικότερα την Πιερία. Ως επίσης και η προοπτική  να προσκληθούν στην Πιερία  τουριστικοί πράκτορες και μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα επικοινωνίας, ώστε να τη γνωρίσουν και να την προβάλουν στο Ισραήλ.
  Με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ Ολύμπου και τη γενικότερη συνεργασία των δύο πλευρών. Έγινε αναφορά στη σημαντική συμβολή του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην αξιοποίηση των ιστορικών τόπων της περιοχής, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα  προβλήματα του αρχαιολογικού χώρου του Δίου, που έχουν σχέση με τις υποδομές.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο συναντήσεις υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος. Από πλευράς των κυβερνητικών παραγόντων, δόθηκε η διαβεβαίωση για την όσο το δυνατό καλύτερη επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν τόσο από την αντιπροσωπεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου όσο και από τους παρευρισκόμενους, τον Βουλευτή Πιερίας, Αστέριο Καστόρη και την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.