ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ποιο είναι το κατάλληλο botοx ανάλογα με την ηλικία σου;

Η κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη και τις δικές της ανάγκες οπότε είναι εύλογο ότι δεν είναι όλα κατάλληλα για όλους. Ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στις επεμβάσεις που κάνουμε στο πρόσωπο μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συνέχεια ακούμε από παντού για το botox. Ξέρουμε όμως τι είναι;
Το Botox είναι φάρμακο που έχει εγκριθεί από τους ανάλογους οργανισμούς, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ευρείας ποικιλίας δυσμορφιών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων λεπτών γραμμών και ρυτίδων και υπερβολικής εφίδρωσης. Αλλά πώς ακριβώς το κάνει αυτό; Οι νευροτοξίνες όπως το Botox, δουλεύουν μπλοκάροντας το σήμα μεταξύ των νεύρων και των μυών, ώστε οι μύες που θεραπεύονται να μην συστέλλονται, προκαλώντας ρυτίδες για να μαλακώσουν και να χαλαρώσουν, παραλύει προσωρινά μια ομάδα μυών κάτω από το δέρμα.
Όλη αυτή η διαδικασία ακούγεται επώδυνη αρκετά. Είναι όμως; Δεδομένου ότι είναι μια ενέσιμη θεραπεία, μπορεί να αισθανθείς λίγο τσίμπημα καθώς η βελόνα εισάγεται στο δέρμα. Η τοπική κρέμα ή πάγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από την ένεση για να μειώσει οποιαδήποτε δυσφορία. Οι ίδιες οι ενέσεις δεν είναι επώδυνες για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά ορισμένοι είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτές από άλλους. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μόνο λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία και διαρκούν περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες.
Ο πιο κοινός μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι το Botox σε παγώνει τελείως και σε κάνει ανέκφραστο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η παρενέργεια είναι απλώς ένας μύθος, ειδικά όταν πηγαίνεις σε έναν καλό δερματολόγο. Οι θεραπείες με το Botox μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως και υπάρχει μια σειρά από αποτελέσματα, από τη μείωση της κίνησης των μυών μέχρι να σταματήσει εντελώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει κάκωση, ερυθρότητα ή μώλωπες μετά από τη θεραπεία. Η ερυθρότητα και το πρήξιμο συνήθως φεύγουν σε μία έως δύο μέρες. Αλλά ο μώλωπας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Άλλες πιθανές παρενέργειες του Botox περιλαμβάνουν ξηροστομία, πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους και προβλήματα στα μάτια όπως θολή ή διπλή όραση. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η παράλυση, προκαλώντας προβλήματα κατάποσης, αναπνοής ή ομιλίας. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο γιατρό ΑΜΕΣΑ αν αντιμετωπίσεις αυτές τις σπάνιες, πιο επικίνδυνες παρενέργειες. Είναι όμως πάρα πολύ απίθανο να σου συμβεί.
Το Botox είναι μια απολύτως αισθητική διαδικασία, οπότε αν και όταν κάποιος «χρειάζεται» είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση. Μερικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται από την ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Το προληπτικό Botox έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Μπορεί να έχει προληπτικό αποτέλεσμα στις δυναμικές ρυτίδες που προκαλούνται από την υποκείμενη μυϊκή κίνηση. Η κίνηση των μυών είναι μόνο ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη των ρυτίδων, οπότε το Botox μπορεί να μην είναι εντελώς προληπτικό. (Κάποιες άλλες αιτίες ρυτίδων: έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα και διατροφή). Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις λεπτές γραμμές ή ρυτίδες στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και τα μάτια, το Botox μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν είναι κατάλληλο για εσένα είναι να επισκεφτείς έναν έμπειρο γιατρό.
Botox στα 20
Οι περισσότεροι άνθρωποι στα 20 έτη αποφασίζουν να δοκιμάσουν το Botox απλά επειδή θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, όπως η χαλάρωση των μυών στο μέτωπό τους ή επειδή θέλουν να κρατήσουν το δέρμα τους φρέσκο και νεανικό. Η επέμβαση στο δέρμα νωρίτερα είναι καλύτερη από ό, τι αργότερα, καθώς οι γραμμές γίνονται ολοένα και περισσότερο ενσωματωμένες στο δέρμα.
Ωστόσο, αν είσαι στα 20 και δεν βλέπεις αυτές τις γραμμές, μπορείς να το αποφύγεις – αφού τα οφέλη του «προληπτικού» Botox δεν είναι απολύτως αποδεδειγμένα.
Botox στα 30
Σε αυτή την ηλικία, ένας δερματολόγος μπορεί να εγχύσει το Botox στα σωστά σημεία ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες στο να αναπτυχθούν μόνιμες ρυτίδες σε αυτά τα σημεία αργότερα. Το πόσο συχνά χρειάζεσαι τις επισκέψεις εξαρτάται πραγματικά από το πόσο καλά απορροφάτε το Botox, αλλά συνήθως γίνεται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες σε αυτή την ηλικία.
Botox στα 40

Σε αυτή την ηλικία, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για το πόδι της χήνας και τα ανώτερα βλέφαρά τους, τα οποία αρχίζουν να πέφτουν. Είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες με το Botox, καθώς όλο και περισσότερο εισέρχονται στο πρόσωπο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν λίγες ενέσεις, αλλά μερικές μπορεί να απαιτούν περισσότερες θεραπείες, όπως θεραπείες με λέιζερ ή μια σειρά μικρότερων διαδικασιών, οι οποίες θα κοστίζουν περισσότερο.
Γενικότερα, μια καλή ηλικία για να αρχίσεις να κάνεις μικρές ενέσεις botox είναι αυτή των 30 καθώς περιλαμβάνει και πρόληψη αλλά και θεραπεία.