ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

67 χρόνια από το τέλος του πιο αιματηρού πολέμου


Τιμήθηκε χθες το πρωί στην Κατερίνη η επέτειος λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Στις 11 το πρωί χθες  στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκο, ενώ εκφωνήθηκε ομιλία για το χρονικό του πολέμου.
Στεφάνια κατέθεσαν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο Διοικητής της 24ης ΤΘΤ Λιτοχώρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης και ο Το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής "Το Ξαθήρι".
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στο μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου αναφέρει: 
Σήμερα τιμούμε τους αγώνες της  εθνικής αντίστασης 1941 - 44 κατά του ναζισμού και του φασισμού, τους αγώνες των ανθρώπων που έθεσαν την πατρίδα πάνω από την ίδια τους τη ζωή για  την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. 
Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές, στα θύματα αυτού του πολέμου, που με τόλμη , με  θάρρος, με πυγμή   και  ελάχιστα μέσα, αντιστάθηκαν στις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου και αρνήθηκαν  να υποταγούν σε μια άλλη χώρα.
Με τη λήξη του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αποκαλύφθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή που είχε συντελεστεί. Δεκάδες τα εκατομμύρια των  αθώων  θυμάτων που  πλήρωσαν τη  ματαιοδοξία των ηγετών της μαύρης σελίδας της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, μεσούσης μιας πρωτόγνωρης κρίσης, οικονομικής,  αξιών και αρχών, οφείλουμε να έχουμε για  οδηγό τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν οι εθνικοί μας ήρωες, προκειμένου να παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα υπερήφανη και δυνατή αλλά και  για να ξεπεράσουμε με πατριωτισμό και αγωνιστικότητα τα προβλήματα που μας έχουν κυριεύσει.
 Φέτος η επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία για τους απανταχού Έλληνες. Οι αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία έχουν τη δυναμική μετά από τόσα χρόνια να μας διδάξουν και να μας εμπνεύσουν,  για να αντιμετωπίσουμε  τις σημερινές δυσκολίες και  να επανακτήσει η χώρα μας οικονομική αυτοδυναμία και σταθερότητα.