Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση λινγκουίνι)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 χωριάτικα λουκάνικα (επιλέξτε τα πικάντικα, ανάλογα με τις γεύσεις σας)
2 φλιτζάνια άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κλαδάκι φρέσκο φασκόμηλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στο τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση βαρελίσιο)
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι για 2περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται αλλά να είναι ακόμη ζωντανά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, 1/4 του φλιτζανιού νερό, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρις ότου να δέσει η σάλτσα, για περίπου 15-20 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα περνάμε από κρύο νερό και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μόλις δέσει χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και μόλις ζεσταθούν τα μακαρόνια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σας αμέσως με αρκετό τριμμένο τυρί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!