ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Χρυσή Αυγή: «Στήσαμε πολυβόλο κι αρχίσαμε τις ριπές κατά των μεταναστών»

Άκρως ειρωνική η απάντηση μελών της Χρυσής Αυγής όταν ρωτήθηκαν πως «καθάρισαν» την περιοχή γύρω από το Σταθμό Λαρίσης, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος.

Δυο από τους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος μίλησαν στην εκπομπή «Αυτοψία» στον Alpha. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που βγήκε στην περιφέρεια Αττικής και Γιάννης Λαγός, που εξελέγη στη Β’ Πειραιά.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής έθεσε το ερώτημα πως «καθάρισε» η περιοχή γύρω από το Σταθμό Λαρίσης, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και όπου καθημερινά φτάνουν παράνομοι μετανάστες.

«Στήσαμε ένα πολυβόλο στον 3ο και αρχίσαμε να ρίχνουμε ριπές. Έπεσαν οι πρώτοι και μετά οι άλλοι δεν ξανάρθαν» ήταν η ειρωνική απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι εξομοίωσαν τη σφαγή του 44χρονου Μανώλη Καντάρη με «μερικές κλωτσιές που έπεσαν σε μερικούς Πακιστανούς» και αρνήθηκε πως στα επεισόδια που ακολούθησαν το τραγικό περιστατικό, μαχαιρώθηκαν μετανάστες.

«Για μαχαιριές δε γνωρίζω», είπε και πρόσθεσε πως στα τηλεοπτικά πλάνα φαινόταν μόνο ένας αλλοδαπός να τρέχει και κάποιοι να προσπαθούν να τον πιάσουν. «Δεν υπήρξε ποτέ μαχαίρι, ποτέ τραυματίας, δεν υπάρχει καν δικογραφία. Να βρείτε ποιος είναι ο κάτοχος του μαχαιριού και να πάτε να τον καταγγείλετε. Κι αν αποδείξετε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, να καταδικαστώ κι εγώ σαν ηθικός αυτουργός».

«Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης για μας» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γιάννης Λαγός και συμπλήρωσε: «όλοι αυτοί που έγιναν στην πορεία νόμιμοι, μπήκαν παράνομα, δεν τους κάλεσε κανείς εδώ».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε την πρόταση της Χρυσής Αυγής να «αναλάβουν ειδικές μονάδες του Στρατού τη φύλαξη των συνόρων και από εκεί και πέρα επαναδιασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού».

Οι δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν το χαρακτηριστικό «νεοναζί» λέγοντας: «δεν είμαστε νεοναζί σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ακροδεξιοί. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές». «Οι άνθρωποι με αυτή την ιδεολογία είναι αυτοί που πολέμησαν και τον Χίτλερ και τη Γερμανία και τον επεκτατισμό τους. Αν κάποιοι θέλουν να μας βάλουν στη διαδικασία να πιστεύουμε ότι μόνο ο Χίτλερ έφταιγε για το κακό που έγινε στην ανθρωπότητα, αυτό δε γίνεται», πρόσθεσε ο Γ. Λαγός.

Η συζήτηση έφτασε και στο περιβόητο, πια, «εγέρθητι». «Εμείς λειτουργούμε με κάποιους κανόνες. Η κίνηση που έγινε στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είναι το μείζον. Εκείνη την ώρα στην αίθουσα βρίσκονταν 20 δημοσιογράφοι και 30 μέλη του κόμματός μας. Όπως γίνεται πάντα στις συγκεντρώσεις του κόμματος, δίνεται αυτό το παράγγελμα. Το ζήτημα δημιουργήθηκε εντέχνως από τα ΜΜΕ για να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν έχετε από που αλλού να μας πιάσετε», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Κι όταν ρωτήθηκε αν όταν η Χρυσή Αυγή μπει στη Βουλή, τα μέλη της θα σηκωθούν τη στιγμή που θα μπαίνει στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι κι εκείνος αρχηγός κόμματος η απάντηση ήταν σαφής: «όχι βέβαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.