ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πολύτιμος βαθμός σε δύσκολη έδρα ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνουν για την εδραίωση στα play off έχασαν Καλλιθέα και Πιερικός, «κολλώντας» στη «λευκή» ισοπαλία στο «Ελ Πάσο», για την 30η αγωνιστική της Football League.
Οι «μελανόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 10΄  έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τακίδης με εκπληκτική επέμβαση, δεν επέτρεψε στον Μοκακέ να «κεφαλαιοποιήσει» την ωραία συνεργασία των Μπλαζέφσκι (κούρσα 35 μέτρων από δεξιά) – Κουτσοσπύρου (στρώσιμο με το κεφάλι).

 Από τη στιγμή μάλιστα που και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπλαζέφσκι εφτά λεπτά αργότερα, δεν βρήκε στόχο, οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό μούδιασμα και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον δραστήριο Ντιαλό, ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό, «τσεπώνοντας» τα κλειδιά της αναμέτρησης.
Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της Καλλιθέας, φλερτάροντας δύο φορές με τα αντίπαλα δίχτυα σε διάστημα δύο λεπτών (30΄- 31΄), πριν ο Πέντα στο 39΄, «απαντήσει» στις χαμένες ευκαιρίες, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, όταν με ωραίο τσίμπημα προ του Μουσταφίδη, βγήκε απέναντι από τον Τακίδη.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δυο ομάδες παραμέρισαν τις επιθετικές τους πρωτοβουλίες, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη των νώτων τους, με τον Πιερικό να δείχνει ξεδιάντροπα τις προθέσεις του να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές μάλιστα (58΄) ο Μπλαζέφσκι «ξεχύθηκε» από αριστερά, πριν βγάλει εντυπωσιακή σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο, ωστόσο ο Κουτσοσπύρος, κάνοντας του… κεφαλιού του, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Και ενώ η αναμέτρηση δεν προσφερόταν για… ξενύχτηδες, καθώς δεν κουνιόταν φύλλο για περισσότερο από ένα εικοσάλεπτο, ο Ντιαλό, στο 79΄, «έσπασε» τη νηνεμία, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις υποψίες περί... τσακωμού του με τα αντίπαλα δίχτυα (το σουτ του μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά ο Καρακούτσης)!
Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 0-0 να «καρφωθεί» στη σέντρα, μην αφήνοντας καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, από τη στιγμή που η Καλλιθέα υποχώρησε στην 5η θέση με 52 βαθμούς, ενώ ο Πιερικός (51β.) έμεινε για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη (τρεις ήττες), νιώθοντας πλέον «καυτή» την ανάσα της ΑΕΛ Καλλονής, η οποία «γλυκοκοιτάζει» την τελευταία προνομιούχο θέση.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τακίδης, Σταύρου (63' Φαρινόλα), Μιχαλόπουλος, Αρκούδας, Αρβανίτης, Κατσίκης (90' Κουτρουμπής), Καλτσάς, Μουσταφίδης, Ντιαλό (82' Μαρουκάκης), Ηρακλής, Ρουσάκης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Κοντέων, Ιντζόγλου (73' Πουρτουλίδης), Μπακάλης, Πέντα (83' Ελευθεριάδης), Μπλαζέφσκι, Κουτσοσπύρος (86' Καμινιώτης), Μοκακέ.