ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γιόγκα για πνεύμα και σώμα


Η γιόγκα είναι το κατεξοχήν κατάλληλο σύστημα για τη διατήρηση της καλής ψυχικής, αλλά και σωματικής υγείας. Γι’ αυτό και είναι τόσο διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Όσον αφορά το σωματικό κομμάτι, η γιόγκα μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα ξεχάσετε τους πόνους στην πλάτη. Η βελτίωση της στάσης του σώματος και η ενδυνάμωση των μυών στο πίσω μέρος του σώματος θα φροντίσουν να γίνει ο πόνος αυτός παρελθόν.

Το σώμα σας θα δυναμώσει, γιατί πολλές από τις στάσεις της γιόγκα (ασάνας), βασίζονται στην αρχή των ασκήσεων με το βάρος του σώματος. Ο τρόπος αυτός εκγύμνασης είναι από τους αποτελεσματικότερους για την ενδυνάμωση και την τόνωση του σώματος. Έτσι η σύσφιξη είναι εξασφαλισμένη (ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα).
Η γιόγκα βοηθάει στην πρόληψη καρδιοπαθειών. Και αυτό γιατί βοηθάει στην αποτελεσματική διαχείριση του στρες. Τα καρδιακά προβλήματα είναι από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κάνουν γιόγκα έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης τέτοιου είδους προβλημάτων.
Ψυχολογικά η γιόγκα έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης στους ασκούμενούς της.
Τα άτομα που πλήττονται από το άγχος και την κατάθλιψη έχουν χαμηλότερα επίπεδα γ-αμινοβουτυρικού οξέως (GABA) στον εγκέφαλό τους. Το συγκεκριμένο είναι ένα χημικό συστατικό, το οποίο επηρεάζει τη διάθεση. Μια μελέτη του Boston University School of Medicine έδειξε πως τα άτομα που ασκούνται με γιόγκα έχουν αυξημένα τα επίπεδα GABA στο θάλαμο του εγκεφάλου.
Η γιόγκα βοηθάει στον καλό ύπνο. Άτομα που κάνουν γιόγκα σε καθημερινή βάση έχουν καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο, λόγω της χαλάρωσης που συντελείται στο σώμα, αλλά και στο μυαλό, μετά από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Τι άλλο λοιπόν χρειάζεστε για να κάνετε μια δοκιμή;