ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Τιμή στους Έλληνες για τον αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού
Με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε χθες η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η συγκεκριμένη μέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Έτσι χθες στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, τελέστηκε τρισάγιο και εκφωνήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας έγινε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, το, εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, τον Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης και τον σύλλογο Κρητών το "Ξαθέρι".

Τιμή στους αγωνιστές
Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία η ημέρα Λήξης του Παγκοσμίου Πολέμου είναι ημέρα τιμής για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγωνίστηκαν εναντίον των κατακτητών και θυσιάστηκαν στους εθνικούς αγώνες.
"Ο ελληνικός λαός ύψωσε τη σημαία της Αντίστασης ενάντια στις ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις και στο ιστορικό "ΟΧΙ" και αποτέλεσε ο πρώτο εμπόδιο στην καταστροφική πορεία των δυνάμεων του Άξονα.
Ημέρα μνήμης ενός πολέμου που προκάλεσε τόσα δεινά σε ολόκληρο τον κόσμο και δεκάδες εκατομμύρια αθώοι άνθρωπο πλήρωσαν τη ματαιοδοξίας των ηγετών μιας μαύρης σελίδας της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Οι αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία έχουν τη δυναμική , μετά από τόσα χρόνια να μας διδάξουν και να μας εμπνεύσουν, για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες και να επανακτήσει η χώρα μας οικονομική αυτοδυναμία και σταθερότητα. Με οδηγό τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν οι εθνικοί μας ήρωες, μπορούμε να παλέψουμε και εμείς σήμερα για να παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα υπερήφανη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τιμά και θα τιμά πάντα όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους και πολέμησαν για την ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής μας ενότητας".