ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Αδελφοποίησης 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Καϊμακλίου Λευκωσίας της Κύπρου

Το 2ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου υποδέχονται στην πόλη μας Κυπρίους αδελφούς μας.
Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Σχολείου μας με τα: 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Καϊμακλίου Λευκωσίας της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στο Καϊμακλί της Λευκωσίας και της επίσκεψης
μαθητών, γονέων και δασκάλων του σχολείου μας εκεί, αναγγέλλουμε με χαρά την πραγματοποίηση του 2ου μέρους της αδελφοποίησης των Σχολείων μας με την επίσκεψη των αδελφών μας Κυπρίων στην πόλη μας.

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου θα φθάσουν στην πόλη μας από την Κύπρο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου.

Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου για να γνωρίσουν τον Έβρο θα επισκεφθούν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το δάσος της Δαδιάς, το Μουσείο μετάξης στο Σουφλί, το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης και το ιστορικό Ναό Παναγίας Κοσμοσωτήρας.

Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου, ημέρα των Ελευθερίων της πόλης μας θα εκκλησιασθούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και θα παρελάσουν μαζί με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Το απόγευμα θα επισκεφθούν το Εθνολογικό και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου θα γίνει η επίσημη υποδοχή τους στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, όπου δάσκαλοι και μαθητές θα τους καλωσορίσουν και προς τιμήν τους θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με χορούς και παραδοσιακά παιχνίδια. Οι γονείς συμμετέχουν στην εκδήλωση με προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκισμάτων.

Στις 8.00΄το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας τιμώντας τους φιλοξενουμένους μας, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικού του Σχολείου μας κας Μπαρμπαγιάννη Χριστίνας θα παρουσιάσουν μουσικοθεατρική εκδήλωση με θέμα :

«Ελλάδα, 100 χρόνια μουσικής»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου θα γίνει η αναχώρηση των φιλοξενουμένων αδελφών και φίλων για την Λευκωσία.
alexandroupolisnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.