Στην Ελλάδα, οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση". Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, όπου εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens με τους 62 κατηγορούμενους.
Ένα σκάνδαλο που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα κόμματα και πρόσωπα του πολιτικού κόσμου της χώρας, που άπλωσαν πρόθυμα και χωρίς καμία αιδώ το χέρι τους προς τον γερμανικό κολοσσό, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο και στους φορολογούμενους.
Κάνοντας χρήση εγγράφων της μητρικής Siemens, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά τόνισε πως οι μίζες που διακινήθηκαν επιβάρυναν την επίμαχη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο ορίζεται η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.
Αναφερόμενη μάλιστα σε κάποιους εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, είπε ότι οι Μαντέλης, Τσουκάτος αλλά και στελέχη του ΟΤΕ είναι πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν από τη Siemens. Τις μίζες δε, έδινε μεταξύ άλλων, ο Νο 1 τότε της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος αλλά και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Χρήστος Καραβέλας, που διαφεύγει τη σύλληψη.
Ένα σκάνδαλο που χρόνια τώρα κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε. Ένα σκάνδαλο που συνδέεται άμεσα με κόμματα και κομματικά ταμεία, τις ευθύνες των οποίων καμία "αυτοκριτική" δεν μπορεί να παραγράψει ή να διαγράψει. Ένα σκάνδαλο με συγκεκριμένη πολιτική υπογραφή, που δεν πρόκειται ποτέ να παραγραφεί. Ένα σκάνδαλο που θα το κουβαλούν τόσο αυτοί που μίλησαν, αλλά κυρίως αυτοί που επέλεξαν να αποποιηθούν τις βαρύτατες πολιτικές τους ευθύνες δια της σιωπής.
"Στην Ελλάδα, οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση" είπε η εισαγγελέας, περιγράφοντας με μόνο επτά λέξεις αυτό που πάντα κάποιοι προσπαθούσαν, προσπαθούν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από μια στημένη σκευωρία.
Μια μακραίωνη παράδοση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο «γαλαζοπράσινος» δικομματισμός και γέννησε την ομερτά που Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν από κοινού τα τελευταία χρόνια συνομολογήσει ως τελευταίο οχυρό άμυνας μπροστά στον φόβο τόσο της Δικαιοσύνης όσο κυρίως της λαϊκής καταδίκης από έναν κόσμο που πλήρωσε ακριβά τη «μακραίωνη παράδοση» των «νόμιμων ιδιοκτητών» της χώρας.
Πηγή: Η Αυγή