ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα στην τέχνη: Η τέχνη του εφικτού» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (Reflection of Disability in Art Festival - RODI), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 18 Απριλίου 2019, διοργανώνοντας την ίδια ημέρα την ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα στην Τέχνη: η Τέχνη του Εφικτού», με τη συμβολή των Τμημάτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και του μη κερδοσκοπικού φορέα The Happy Art.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι), από τις  9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα προσβασιμότητας στην τέχνη και θα προβληθούν οι ταινίες «Ευτέρπη» του Σπύρου Νταντανίδη  και «Με ανοιχτά φτερά» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 1ος όροφος, γραφ. Ε-110. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891437 & 2310-891350.