ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης & ΕΚΑΒ Πιερίας - Σάββατο 20 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο πλαίσιο του project “ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”




Εκπαίδευση σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης

Σε συνέχεια του project «Απινιδωτές στην πόλη»,  βάσει του οποίου τοποθετήθηκαν δέκα (10) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στον πεζόδρομο, στα δημοτικά αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ,  στο Πνευματικό κέντρο, στην Αστική Σχολή, όπου συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας διοργανώνουν το Σάββατο 20 Απριλίου & ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, σεμινάριο σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης.
Η συγκεκριμένη δράση  επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των προπονητών, γυμναστών των αθλητικών σωματείων του Α’ & Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, αντίστοιχα.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης: «Η υγεία συνιστά υπερπολύτιμο αγαθό. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε με την συγκεκριμένη δράση την πρωτοβουλία που λάβαμε, με την καθοριστική συμβολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την διαρκή εκπαίδευση εθελοντών στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, σε δημόσιους χώρους και στην προκειμένη περίπτωση σε αθλητικούς χώρους. Και μία ανθρώπινη ζωή αν σωθεί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνεργασία το ΕΚΑΒ, τον μοναδικό κρατικό φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Επίσης, ευχαριστούμε για τη διαχρονική συνεργασία μας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα την δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των τεχνικών της αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, θα έχουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.