ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν  την Τρίτη 16 Απριλίου, συνοδευόμενοι από υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους ,ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π.Κ.Μ με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Νικόλαος Χρυσομάλλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Αρτέμης Ματθαιόπουλος . 

Τους επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής ανέμενε και υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Ζορπίδης με τον οποίο οι συναγωνιστές είχαν μία εφ’όλης της ύλης συζήτηση η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Ο κ. Ζορπίδης , ο οποίος δέον να σημειωθεί ότι είναι πρόεδρος ενός εκ των μεγαλυτέρων Επιμελητηρίων της χώρας  που αριθμεί 55.000 μέλη σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης  , αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.
      Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο παραεμπόριο , στην εγκληματικότητα (ιδίως στο πολεοδομικό συγκρότημα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) και στην υπερφορολόγηση   των επαγγελματιών , η οποία στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεων στο λουκέτο και τους ιδιοκτήτες τους στην ανεργία. Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνέπειές της στα μακεδονικά προϊόντα και  στην τοπική οικονομία , αποτελεί επίσης ένα θέμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης , αλλά και της Μακεδονίας εν γένει.


Οι επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής , συναγωνιστές Χρυσομάλλης και Ματθαιόπουλος , άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα σοβαρά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης.

Κατ’αρχήν επιδοκίμασαν   την εθνική και αληθινά πατριωτική στάση του κ. Προέδρου και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τον συνεχάρησαν για την πρόσφατη απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «να μην συμμετέχει σε καμία δράση στη γειτονική χώρα όσο εκείνη χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.»

Στη συνέχεια οι συναγωνιστές ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Θ για το πρόγραμμα , τις θέσεις και της προτάσεις της Ελληνικής Αυγής όσον αφορά στους επαγγελματίες , στην τοπική αγορά και στους τρόπους ενίσχυσης και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας τόσο στο νομό Θεσσαλονίκης ,όσο και ευρύτερα στην  Κεντρική Μακεδονία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πάταξη του παραεμπορίου , του λαθρεμπορίου και της εγκληματικότητας και στην ανάγκη δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για την ίδρυση και την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων μέσω της εξάλειψης της γραφειοκρατίας και της αξιοποίησης των ίδιων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος και προς ενίσχυση των Ελλήνων επαγγελματιών. Τονίστηκε επίσης η επιτακτική ανάγκη για την εξάλειψη των συνεπειών της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής , εμπορικής και επαγγελματικής δράσης στην Μακεδονία και ιδίως όσον αφορά στα μακεδονικά προϊόντα Π.Ο.Π.

Οι συναγωνιστές Χρυσομάλλης και Ματθαιόπουλος   διαβεβαίωσαν τον κ. Πρόεδρο του Ε.Ε.Θ ότι το Πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής, τόσο όσον αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης , είναι  προσεκτικά σχεδιασμένο ,πλήρως κοστολογημένο και απόλυτα εφαρμόσιμο, καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της  τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς και αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς όλων.

Τέλος , οι επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία και για την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα ,δεσμεύθηκαν ότι με τον θεσμικό τους ρόλο στο περιφερειακό συμβούλιο Π.Κ.Μ. και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και με την ενισχυμένη παρουσία που προβλέπεται να έχουν οι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής  μετά από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου ,  θα βρίσκονται κάθε στιγμή στη διάθεση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την επίλυσή τους.